Tehetséges elődeink_41.rész
2021. április 20. írta: Tehetséges magyarok

Tehetséges elődeink_41.rész

Törőcsik Mari

"Kedves művésznő! - Ne Szólítson engem művésznőnek! Mari vagyok!"

1551269770_torocsik-mari-kep.jpg

 

 

Ám legyen akkor:

Kedves Mari!

A Tehetséges magyarok program alkotói szeretnének most önnek írni. Keressük a szavakat, melyeket nehezen találunk. 3 napja már, hogy hallottuk a hírt, hogy Ön, kedves Mari örökre elköltözött ebből a földi világból. Találkozott odafenn Maár Gyulával, Pilinszky Jánossal és a többiekkel...

Kedves Mari! Tudja Ön, hogy mit ír az internet, ha beírjuk a nevét? Íme az egyik:

Törőcsik Mari (Pély, 1935.november 23.- Szombathely, 2021.április 16.) a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari -és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 

Törőcsik Mari a magyar kulturális élet legtöbbet díjazott művésze. Azon kevesek egyike, akik díjat nyertek a cannes-i fesztiválon is. 2017-ben a Forbes őt választotta a 4. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúrában.

(Wikipédia)

Mit szól ehhez, Mari? Ugye milyen szép elismerések és címek? De mi tudjuk ám, hogy ezek mellett Ön egy odaadó szerető, hűséges feleség, barát, anya, pályatárs, tanuló, tanító... Egy végtelen higgadtságot sugárzó, mosolygó és mégis szigorú tyúkanyó. Akinek a hangján szólalt meg számtalan filmszereplő, aki olyan varázslatos játékkal mutatta meg nekünk Tánya, Tünde, Natasa, Bíborka, Heléna és megannyi további szereplő történetét, mint senki más. Köszönjük, hogy a Körhinta Önnel foroghatott és szórta maga körül a szerelem szirmait...

Mari, felsorolni is nehéz, hogy mennyi mindent köszönhetünk Önnek! Sokan írnak a napokban Mariról, sugározzák a tévék a filmjeit, idézik a bölcs gondolatait. Az egész ország Önre gondol most, Mari! Mi nem is írjuk le részletesen, hogy mit tett az itteni 85 év alatt, mert megteszi azt sok más fórum.

Nem tartjuk fel, hiszen annyi mindenkivel kell most odafenn találkoznia és annyi mindent kell megbeszélniük...

Mari, Isten Önnel! Köszönjük, hogy itt volt velünk, nekünk! Vigyázzon ránk odafentről is!

00012641.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tehetsegesmagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr4916506966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása