Tehetséges magyarok_interjú Szomolányi Timivel
2021. február 26. írta: Tehetséges magyarok

Tehetséges magyarok_interjú Szomolányi Timivel

Tündérpakk Alapítvány

Amikor a földön elnevette magát az első gyermek, a kacagása

  ezer darabra tört és szanaszét gurult a Földön.

  Ezekből lettek aztán a tündérek.” 

Ez az idézet olvasható a Tündérpakk Alapítvány 2016-os, első bejegyzésében... Azóta sok-sok tündér segített már Timin és alapítványán keresztül családoknak, gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

T.M: 2016-ban indultak útjára a tündérek, akik mára rengeteg családnak és nélkülözőnek segítettek. Mikor és milyen élethelyzetben döntötted el, hogy létrehozod az alapítványt?

SZ.T.: A Jön a Baba Hadas Krisztával című műsorban szültem Katica lányomat, és amikor Kriszta a 2. évadot forgatta, akkor egy rászoruló kismamának kért tőlem segítséget, hogy ami maradt ruha, adjam oda neki. Kiírtam a facebook oldalamra, hogy babakelengyét gyűjtök egy anyukának és kellene segítség. Nagyon sokan segítettek. Ezt leforgatta Kriszta abban a részben és látták az emberek, hogy valóban oda került a felajánlásuk, ahova kértem, ezért bíztak bennem és újra és újra segítettek. Aztán annyira kinőtte magát ez a segítség, hogy létre hoztam az alapítványt, Ajtai Bernadett és Sevcsik M. Annával. 2016. június 21-én vált TündérPakk alapítvány névre. 2021-ben csatlakozott az alapítok táborába Csáki Beáta. A legtöbbet a férjemnek köszönhetek. Azt, hogy mögöttem áll és támogat ebben a segítő tevékenységben, és sokat segít, hogy gördülékenyen menjen az alapítvány működése.

szomolanyi_timi.jpg

T.M.: "Nem tartom magam érdekesnek, csak teszem a dolgomat és megyek előre” – Nagyon szerényen ezt írtad, amikor egyeztettünk az interjúról. Igenis érdekes és leginkább értékes az, amit nap, mint nap teszel. Hogyan néz ki egy napod?

SZ.T.:  Reggel 5:30-kor kelek, megfőzöm az ebédet, berakok egy mosást (ez 6:30-ig lemegy) útnak indítom a férjem 6:45-kor, utána keltem a gyermekeimet és kezdődik a nap. Elviszem őket iskolába, majd megyek a raktárba, ahol várnak az önkéntesek, vagy már össze van készítve a csomag, amit el kell vinni a családoknak, vagy megyünk tartós élelmiszert osztani vagy vásárolni. Ezeket a feladatokat már egy-két héttel előre megszervezzük. Vagy vidékre megyünk, ruha, bútor, tartós élelemet viszünk.

T.M.: Az Alapítvány számára folyamatosan érkezhetnek a támogatások, de e mellett rendszeresen szerveztek élelmiszer gyűjtéseket és nagy sikernek örvendett például a 3K, vagyis a Kiakasztott Kabátok kampánya. Hogyan éritek el a rászoruló családokat?

SZ.T.: Országos családsegítőkkel vagyunk kapcsolatban, védőnőkkel, szociális hálóval. Ők ismerik a rászoruló családokat. 90%-ban általuk támogatott családjaink vannak, de sokan keresnek a Facebookon, Instagramon, vagy a weboldalunkon keresztül.

153514625_3469457146499960_2744829404741311972_o.jpg

T.M.: Jelenleg hány „tündér” dolgozik veled? Vártok önkénteseket esetleg egy-egy program kivitelezéséhez? Gondolok itt arra, hogy bármilyen vállalkozás tudja-e támogatni a munkátokat, esetleg teherautó biztosításával, csomagok kiszállításával.

SZ.T.: Jelenleg 7 állandó önkéntes segíti a gördülékeny munkavégzést, egyébként 69 anyuka áll rendelkezésünkre szükség esetén. Rendezvényekre, adományok szortírozására, adományok szállítására és élelmiszer osztásra szoktak velünk tartani. Kaptunk egy cégtől egy kisbuszt 3 évre, amivel 2022. augusztusig járjuk az országot. A felhívásainkat a Facebook oldalunkon tesszük közzé, erre tudnak jelentkezni.

T.M.: A jótékony szervezeteknek sajnos mindig lesz dolga, ez valószínűleg egy folyamatos tevékenység lehet. Tervezel-e bővíteni, a program szolgáltatásait szélesebb körben biztosítani?

SZ.T.: Alapítványunk már most is országosan segíteni tud.

T.M.: A Tehetséges magyarok programban mindig megkérdezzük a tagokat, hogy mi az, amit üzennek, tanácsolnak a jövő tehetségeinek. Te mit gondolsz, mi az, ami nagyon fontos és elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres legyen az ember?

SZ.T.: Szerintem a tisztesség, becsületesség, önzetlenség, empátia. A szociális területen tevékenykedők számára elengedhetetlen erények, de ez igaz minden más területre is.

 

További sok sikert és erőt kívánunk a Tündérpakk Alapítvány segítőinek!

 

TündérPakk Alapítvány elérhetőségei:

Raktár: 1149 Budapest Nagy Lajos Király útja 179.

www.tunderpakk.hu / https://www.facebook.com/tunderpakk / https://www.instagram.com/tunderpakk/

Telefon: 06708847302   /     06706057302

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tehetsegesmagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr316439938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása